Willems Building & Engineering
Projectfiche gevelbouw

Sky Tower One - Oostende

Totaalstudie tot en met uitvoeringsdossier van een 30 verdiepen hoge woontoren vol luxeappartementen en de Skybar aan het station van Oostende en het Mercatordok.

Sky Tower One herdefinieert de skyline van Oostende met zijn 151 luxe appartementen, winkels en horecazaken. Iconisch en kosmopolitisch omschrijft de architectuur van Sky Towers met zijn bronskleurige details en floor-to-ceiling glasgevels die de binnen en buitenomgeving naadloos met elkaar verbinden. Ook kan je er genieten van sky-high drinks in de Sky Bar op 90 meter hoogte en genieten van de zon die onder de horizon zakt.

Gegevens

Bouwheer: Vastgoedgroep Degroote
Architect: Arcas Architecture & Urbanism
Aannemer: Algemene Ondernemingen Degroote en MBG
Gevelbouw: Francovera
Systeemleverancier: Hydro Building Systems
Engineering: COBE (algemene stabiliteit) en WB&E (façade engineering)
Bouwjaar: 2023

Facade Engineering

Sky Tower One is een bijzonder project, want voor de gevelsluiting werden per verdiep enkel elementgevelsystemen in aluminium gebruikt. De windlasten in combinatie met de hoogte van dit gebouw vroeg een optimale water- en luchtdichtheid. Hiervoor hebben wij onze klant Hydro Building Systems bijgestaan met de verankeringen en hoekverbindingen van de ramen. De SKY Bar op 90 meter hoogte was ook een hele uitdaging voor onze klant Francovera.

De verankeringen van de ramen moeten aangepast zijn aan de grote windlasten die aan zee kunnen voorkomen. Ook wanneer er hoekverbindingen tussen ramen zijn, is het belangrijk dat deze op stabiliteit gecontroleerd worden om de doorbuiging beperkt te houden.

Voor de Sky Bar hebben wij Francovera mogen bijstaan met het berekenen van de staalstructuur in IDEA Statica. Om de windlasten op te nemen, hebben wij op bepaalde plaatsen drukstangen en windverbanden moeten voorzien.

Daarna hebben we deze structuur in Tekla uitgetekend, inclusief alle verankeringen en windverbanden.

Tot slot hebben wij bijgestaan bij de berekeningen van de permanente levenslijn en reinigingsinstallatie die aan de constructie bevestigd is.

Neem contact met ons op

Geïnteresseerd in ondersteuning bij het uitwerken van uw eigen gevelproject? Het gespecialiseerd team van WB&E staat klaar voor een deskundige facade engineering.

Andere projecten

Totaalstudie van de 300 meter lange gevel langs de E40 richting Kust waarbij een volledige staalstructuur werd opgehangen aan een gordijngevel

FACQ Merelbeke

Aluminium cassette cladding and attachment to roof structure of the Icône office building: Detailed study by WB&E Facade Engineering

Icône Belval

WB&E Project Icône Belval
Voor de werf Paradis Express te Luik heeft WB&E zowel de studie voor de glasdiktes, aluminium profielen en verankeringen van de gordijngevels uitgevoerd.

Paradis Express Luik

Kraaikant 63
3221 Nieuwrode
info(a)willems-engineering.be

Volg ons:

Ontwikkeld met de steun van: