Willems Building & Engineering
Projectfiche gevelbouw

FACQ Merelbeke

Totaalstudie van de 300 meter lange gevel langs de E40 richting Kust waarbij een volledige staalstructuur werd opgehangen aan een gordijngevel.

Met een voorgevel van maar liefst 300 meter lang is het nieuwe hoofdkwartier van FACQ in Merelbeke nu al een belangrijke aandachtstrekker op de E40. FACQ heeft een sterke Belgische marktpositie als de specialist in badkamers, verwarming en energiebesparende oplossingen. In Merelbeke besloten zij een volledig nieuw “Flanders Headoffice” te bouwen.

Gegevens

Bouwheer: FACQ
Architect: LAB Architects – Boveroux Courtoy
Aannemer: Verelst
Gevelbouw: Group Ceyssens
Engineering: Archimedes (algemene stabiliteit) en WB&E (facade engineering)
Bouwjaar: 2019

Facade Engineering

De grote uitdaging bij de engineering van dit gevelbouwproject was dat een volledige staalstructuur door een standaard gordijngevel moest gedragen worden en niet afgesteund kon worden op de tussenliggende verdiepen.

Het volledige gewicht diende dus volledig naar het gelijkvloers gebracht te worden. Alle mogelijke vormen van knikgevaar dienden dan ook in detail nagekeken te worden.

Aandacht voor thermische uitzettingen

Gezien de 300 meter lange gevel werd ruim aandacht geschonken aan zijn thermisch gedrag en de verschillende thermische uitzettingen van de gebruikte materialen. Ook de uitzetvoegen van het gebouw werd discreet verwerkt in de structuur.

Volledige gebouwschil

Ook de studie van alle andere gevels aan de inkomzijde van het gebouw werden volledig door WB&E gedimensioneerd en uitgewerkt qua verankering naar de ruwbouw.

Neem contact met ons op

Geïnteresseerd in ondersteuning bij het uitwerken van uw eigen gevelproject? Het gespecialiseerd team van WB&E staat klaar voor een deskundige facade engineering.

Andere projecten

Aluminium cassette cladding and attachment to roof structure of the Icône office building: Detailed study by WB&E Facade Engineering

Icône Belval

WB&E Project Icône Belval
Voor de werf Paradis Express te Luik heeft WB&E zowel de studie voor de glasdiktes, aluminium profielen en verankeringen van de gordijngevels uitgevoerd.

Paradis Express Luik

Totaalstudie van maar liefst 10 000 m² buitenschrijnwerk, wat deel uitmaakt van een project van 100 miljoen euro.

RTBF Brussel

Kraaikant 63
3221 Nieuwrode
info(a)willems-engineering.be

Volg ons:

Ontwikkeld met de steun van: