Willems Building & Engineering
Projectfiche gevelbouw

RTBF Brussel

Totaalstudie van maar liefst 10 000 m² buitenschrijnwerk, wat deel uitmaakt van een project van 100 miljoen euro.

Het buitenschrijnwerk dat bestaat uit een combinatie van hout en aluminium, heeft een oppervlakte van 10 000 m² en bevindt zich op de hoek van de Reyerslaan en de Kolonel Bourgstraat te Brussel.

De eerste symbolische spade werd in de grond gestoken op 6 juli 2021 door de minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk gewest, Rudi Vervoort. De MSI hoopt het gebouw klaar te hebben en de eerste ontvangers te mogen ontvangen in 2023.

Gegevens

Bouwheer: RTBF
Architect: MDW Architects, V+
Aannemer: Besix
Gevelbouw: H+H Facade (Tijdelijke maatschap tussen J. Hermans & CO en Hegge nv)
Engineering: Tractebel (algemene stabiliteit) en WB&E (facade engineering)
Bouwjaar: 2021 (start)

Facade Engeneering

De gevels bestaan telkens uit kleine gordijngevels, waarvan het stijl- en regelwerk een opbouw is uit houten balken met een enorm hoge sterkteklasse. Via een aluminium opzetstuk, wordt het glas op deze structuur gemonteerd. Het unieke aan deze gevel komt door de houten balken, wat extra aandacht nodig had naar de bevestiging. 

Patio

Wat het gebouw een zo’n fijne werkomgeving zal maken, is de combinatie van lichtinval en het groen afkomstig van de patio. Dit in combinatie met de houten gevel geeft een enorm aangename en moderne werkplek.

Doordat de gevels in de patio rondom rond worden afgeschermd door het gebouw zelf, kon daar een reductie van windlasten worden toegepast. Zo kon er een optimalisatie gezocht worden naar de minimale doorsnede van de houten balken. 

Neem contact met ons op

Geïnteresseerd in ondersteuning bij het uitwerken van uw eigen gevelproject? Het gespecialiseerd team van WB&E staat klaar voor een deskundige facade engineering.

Andere projecten

Totaalstudie van de 300 meter lange gevel langs de E40 richting Kust waarbij een volledige staalstructuur werd opgehangen aan een gordijngevel

FACQ Merelbeke

Aluminium cassette cladding and attachment to roof structure of the Icône office building: Detailed study by WB&E Facade Engineering

Icône Belval

WB&E Project Icône Belval
Voor de werf Paradis Express te Luik heeft WB&E zowel de studie voor de glasdiktes, aluminium profielen en verankeringen van de gordijngevels uitgevoerd.

Paradis Express Luik

Kraaikant 63
3221 Nieuwrode
info(a)willems-engineering.be

Volg ons:

Ontwikkeld met de steun van: