Willems Building & Engineering

Glasstudies voor nazicht thermische, mechanische en optische eigenschappen.

Om transparantie te kunnen creëren bestaan grote oppervlakken van een gevel uit glas.

Glasstudies bepalen of het gebruikte glas voldoet aan de veiligheids- en comforteisen. Ze onderzoeken aspecten zoals de isolatiewaarde, de sterkte en de stabiliteit van het glas, het risico op thermische breuk en het risico op condensatie. Dit is nodig om de gebruikers van het gebouw en het gebouw zelf te beschermen tegen eventuele gevaren en om een comfortabele en energie-efficiënte woon- of werkomgeving te garanderen.

Sterkteberekeningen isolerend glas

Met specifieke software zoals MEPLA kan WB&E facade engineering eindige elementen simulaties maken van alle mogelijke beglazingstypes zoals dubbele en drievoudige beglazing, rekening houdende met PVB folies van gelaagd glas en zowel punctueel gehouden.

WB&E project Tweewaters Leuven

Impactberekeningen

De verankering van gevels aan de ruwbouw zorgt voor verhoogde veiligheid voor de gebruikers van het gebouw door het verbeteren van de reactie op extreme belastingen van buitenaf.

Glazen borstweringen

WB&E Façade Engineering onderzoekt hoe glazen borstweringen kunnen weerstaan aan gebruiksbelastingen, impact, bijkomende windlasten, …

Glas als een structureel element

Glas kan als een structureel element beschouwd worden door het te integreren in de constructie van een gebouw, bijvoorbeeld door het te gebruiken als belastbare wand of als onderdeel van een verbindingsstructuur, zoals een glazen brug. Door het juiste ontwerp en berekening van de spanningen in het glas, kan het een sterk en veilig element vormen in de constructie van een gebouw.

Glas is een breekbaar en erg broos materiaal dat zorgvuldige berekeningen vereist om zijn sterkte en stabiliteit in een bepaalde toepassing te garanderen.

Kraaikant 63
3221 Nieuwrode
info(a)willems-engineering.be

Volg ons:

Ontwikkeld met de steun van: