Willems Building & Engineering
Projectfiche gevelbouw

Simac Haasrode

Studie van de volledige gebouwschil voor het nieuwe Belgische hoofdkwartier van technologiebedrijf Simac in het Haasrode Research Park

Voor dit gebouw heeft WB&E Facade Engineering technische ondersteuning gegeven en studies uitgevoerd voor de twee bedrijven die de gebouwschil hebben gecreëerd:

  • J. Hermans & Co voor de gordijngevel en geperforeerde verticale aluminium lamellen
  • Limeparts-Drooghmans voor wat betreft de keramische gevelbekleding

Facade Engineering

De grote uitdaging bij de engineering van dit gevelbouwproject waren de geperforeerde verticale aluminium vinnen die op een aanzienlijke afstand voor de gevel hangen. Aangezien de diepte van de lamellen varieert, geven ze de gevel een golvend karakter.

In samenspraak met het controlebureau SECO werd rekening gehouden met de krachtige windbelasting die op de locatie kan heersen door de open velden aan de overzijde van de autosnelweg E40 en frontaal op de lamellen aangrijpen.

Gegevens

Bouwheer: SIMAC ICT BELGIUM
Architect: Architects in Motion
Aannemer: Vanhout
Gevelbouw: J. Hermans & Co (gordijngevel en aluminium lamellen) en Limeparts-Drooghmans (keramische gevelbekleding)
Engineering: Vestad (algemene stabiliteit) en WB&E (facade engineering)
Bouwjaar: 2022

Zowel de stabiliteit van lamellen zelf als de bevestiging naar de gordijngevel van het type Reynaers CW60 werden zorgvuldig ontworpen en bestudeerd.

Gezien er maar op 3 plaatsen naar de achterliggende gevel kon verankerd worden en men hoge eisen stelde naar maximale vervorming, kwam er een hoop studiewerk bij te pas om het geheel stabiel te krijgen.

Ook de borstwering van de toegang to de inkom werd met dit geperforeerd plaatmateriaal uitgevoerd.

Simac Haasrode

Natura-vezelcementplaten

Voor de parking en het open terras aan de grote vergaderzaal en het grand café leverde en plaatste Limeparts-Drooghmans Eternit Equitone Natura-vezelcementplaten. Er werd geopteerd voor de kleur van vulkaansteen met een transparante glazuurlaag.

WB&E Facade Engineering zorgde voor de studie van de aluminium draagstructuur voor deze gevelelementen.

Neem contact met ons op

Geïnteresseerd in ondersteuning bij het uitwerken van uw eigen gevelproject? Het gespecialiseerd team van WB&E staat klaar voor een deskundige facade engineering.

Andere projecten

Totaalstudie van de 300 meter lange gevel langs de E40 richting Kust waarbij een volledige staalstructuur werd opgehangen aan een gordijngevel

FACQ Merelbeke

Aluminium cassette cladding and attachment to roof structure of the Icône office building: Detailed study by WB&E Facade Engineering

Icône Belval

WB&E Project Icône Belval
Voor de werf Paradis Express te Luik heeft WB&E zowel de studie voor de glasdiktes, aluminium profielen en verankeringen van de gordijngevels uitgevoerd.

Paradis Express Luik

Kraaikant 63
3221 Nieuwrode
info(a)willems-engineering.be

Volg ons:

Ontwikkeld met de steun van: