Willems Building & Engineering
Projectfiche stalen structuren

Piperack 125 meters

Het 3D Tekla Structures model is ontwikkeld om het project snel en gemakkelijk op locatie te kunnen monteren.

Gegevens

Bouwheer: Piperack 125 meters
Totaal gewicht: 54 ton
Staal constructeur: Almermetaal
Engineering: 
- Arcade Concept Engineering (algemene stabiliteit)
- WB&E (facade engineering en uitvoeringsdossier)
Bouwjaar: 2022

Detaillering

Het 3D Tekla Structures model is ontwikkeld om het project snel en gemakkelijk op locatie te kunnen monteren. Daarom hebben we besloten om het aantal bouwplaatsverbindingen te verminderen en grote vakwerkconstructies te gebruiken die zo zijn geconstrueerd dat ze maximaal kunnen worden getransporteerd en gehesen.

Ontwerp van de verbindingen

Alle typische boutverbindingen en lasverbindingen werden geanalyseerd in IDEA Statica volgens het ontvangen SCIA Engineer-model. 
Om de productie te vereenvoudigen, werd er op gelet dat zoveel mogelijk dezelfde verbindingsonderdelen en dezelfde verbindingen in de hele constructie werden gebruikt.

Neem contact met ons op

Geïnteresseerd in ondersteuning bij het uitwerken van uw eigen gevelproject? Het gespecialiseerd team van WB&E staat klaar voor een deskundige facade engineering.

Andere projecten

Totaalstudie van de 300 meter lange gevel langs de E40 richting Kust waarbij een volledige staalstructuur werd opgehangen aan een gordijngevel

FACQ Merelbeke

Aluminium cassette cladding and attachment to roof structure of the Icône office building: Detailed study by WB&E Facade Engineering

Icône Belval

WB&E Project Icône Belval
Voor de werf Paradis Express te Luik heeft WB&E zowel de studie voor de glasdiktes, aluminium profielen en verankeringen van de gordijngevels uitgevoerd.

Paradis Express Luik

Kraaikant 63
3221 Nieuwrode
info(a)willems-engineering.be

Volg ons:

Ontwikkeld met de steun van: