Willems Building & Engineering
  • by:
  • March 8th, 2022
  • Category:

RTBF Brussels


Totaalstudie van maar liefst 10 000 m² buitenschrijnwerk, wat deel uitmaakt van een project van 100 miljoen euro.

Projectfiche gevelbouw

RTBF Brussel

Totaalstudie van maar liefst 10 000 m² buitenschrijnwerk, wat deel uitmaakt van een project van 100 miljoen euro.

Het buitenschrijnwerk dat bestaat uit een combinatie van hout en aluminium, heeft een oppervlakte van 10 000 m² en bevindt zich op de hoek van de Reyerslaan en de Kolonel Bourgstraat te Brussel.

De eerste symbolische spade werd in de grond gestoken op 6 juli 2021 door de minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk gewest, Rudi Vervoort. De MSI hoopt het gebouw klaar te hebben en de eerste ontvangers te mogen ontvangen in 2023.


WB&E project RTBF Brussel

Gegevens

Bouwheer: RTBF
Architect: MDW Architects, V+
Aannemer: Besix
Gevelbouw: H+H Facade (Tijdelijke maatschap tussen J. Hermans & CO en Hegge nv)
Engineering: Tractebel (algemene stabiliteit) en WB&E (facade engineering)
Bouwjaar: 2021 (start)


Facade Engeneering

De gevels bestaan telkens uit kleine gordijngevels, waarvan het stijl- en regelwerk een opbouw is uit houten balken met een enorm hoge sterkteklasse. Via een aluminium opzetstuk, wordt het glas op deze structuur gemonteerd. Het unieke aan deze gevel komt door de houten balken, wat extra aandacht nodig had naar de bevestiging. 


WB&E project RTBF Brussel

Patio

Wat het gebouw een zo’n fijne werkomgeving zal maken, is de combinatie van lichtinval en het groen afkomstig van de patio. Dit in combinatie met de houten gevel geeft een enorm aangename en moderne werkplek.

Doordat de gevels in de patio rondom rond worden afgeschermd door het gebouw zelf, kon daar een reductie van windlasten worden toegepast. Zo kon er een optimalisatie gezocht worden naar de minimale doorsnede van de houten balken. 


WB&E project RTBF Brussel
WB&E project RTBF Brussel

Neem contact met ons op

Geïnteresseerd in ondersteuning bij het uitwerken van uw eigen gevelproject? Het gespecialiseerd team van WB&E staat klaar voor een deskundige facade engineering.

Deel deze pagina met je netwerk:

Kraaikant 63
3221 Nieuwrode