Willems Building & Engineering
  • by:
  • March 8th, 2022
  • Category:

FACQ Merelbeke


Totaalstudie van de 300 meter lange gevel langs de E40

Projectfiche gevelbouw

FACQ Merelbeke

Totaalstudie van de 300 meter lange gevel langs de E40 richting Kust waarbij een volledige staalstructuur werd opgehangen aan een gordijngevel

Met een voorgevel van maar liefst 300 meter lang is het nieuwe hoofdkwartier van FACQ in Merelbeke nu al een belangrijke aandachtstrekker op de E40. FACQ heeft een sterke Belgische marktpositie als de specialist in badkamers, verwarming en energiebesparende oplossingen. In Merelbeke besloten zij een volledig nieuw “Flanders Headoffice” te bouwen.


WB&E project FACQ Merelbeke

Gegevens

Bouwheer: FACQ
Architect: LAB Architects – Boveroux Courtoy
Aannemer: Verelst
Gevelbouw: Group Ceyssens
Engineering: Archimedes (algemene stabiliteit) en WB&E (facade engineering)
Bouwjaar: 2019


Facade Engineering

De grote uitdaging bij de engineering van dit gevelbouwproject was dat een volledige staalstructuur door een standaard gordijngevel moest gedragen worden en niet afgesteund kon worden op de tussenliggende verdiepen.

Het volledige gewicht diende dus volledig naar het gelijkvloers gebracht te worden. Alle mogelijke vormen van knikgevaar dienden dan ook in detail nagekeken te worden.


WB&E project FACQ Merelbeke
WB&E project FACQ Merelbeke

Aandacht voor thermische uitzettingen

Gezien de 300 meter lange gevel werd ruim aandacht geschonken aan zijn thermisch gedrag en de verschillende thermische uitzettingen van de gebruikte materialen. Ook de uitzetvoegen van het gebouw werd discreet verwerkt in de structuur.

Volledige gebouwschil

Ook de studie van alle andere gevels aan de inkomzijde van het gebouw werden volledig door WB&E gedimensioneerd en uitgewerkt qua verankering naar de ruwbouw.


WB&E project FACQ Merelbeke
WB&E project FACQ Merelbeke
WB&E project FACQ Merelbeke
WB&E project FACQ Merelbeke

Neem contact met ons op

Geïnteresseerd in ondersteuning bij het uitwerken van uw eigen gevelproject? Het gespecialiseerd team van WB&E staat klaar voor een deskundige facade engineering.

Deel deze pagina met je netwerk:

Kraaikant 63
3221 Nieuwrode